Ervaringen

Interessante onderwerpen, veilige omgeving en een goede docent

Na een aantal 1 op 1 sessies ben ik op advies van Raffie gestart met groepslessen mindfulness. In een kleine groep werd al snel een veilige omgeving gecreëerd waar kan worden geoefend en ervaringen worden uitgewisseld. De woensdagochtend werd echt een moment voor mezelf waarin de sessies omvlogen qua tijd. Onder professionele en gepassioneerde begeleiding van Raffie zijn we samen door de mindfulness onderwerpen gegaan. Theorie, oefenen en praktijkverhalen vloeiden elke sessie natuurlijk in elkaar over.

Ik kan Raffie en mindfulness in een kleine groep zeker aanraden. 

Durk | Oktober 2020

In een periode van rouw merkte ik dat ik een andere weg in wilde slaan. Ik wilde meer betekenis aan mijn leven geven. Maar ik wist niet hoe en die zoektocht maakte mij onzeker. Raffie hielp mij om weer vertrouwen te krijgen in de toekomst, juist door die toekomst los te laten en te leren zijn in het huidige moment. Het leverde me meer compassie op voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen.

AANDACHT voor BEWEGING | Leefstijlcoach & Mindful Run instructeur Noordoostpolder | Augustus 2020

Na een lastige periode meegemaakt te hebben realiseerde ik me dat alles mij eigenlijk voorbij ging, en ik veel moeite had om in het “hier en nu” te leven. De training van Raffie geeft je bepaalde inzichten en tools om beter bewust te zijn, en te leven. Met jezelf, en met de wereld om je heen. 

Raffie is een fijn en prettig mens die duidelijk haar roeping heeft gevonden in het leren en doorgeven van wat heel duidelijk haar passie is: mindful leven en zijn.

Ryk. | Ondernemer | Augustus 2020

Mijn doel was om op een prettige, laagdrempelige wijze kennis te maken met Mindfulness, volgens een beproefde methode, in groepsverband.

Na acht leerzame sessies op een passende locatie, met een werkboek als naslagwerk en hulpmiddel en enige thuisoefening, is deze kennismaking wat mij betreft volledig geslaagd.

Kritische succesfactor hierbij is zeker de trainer, Raffie Flasch, geweest.

Met haar jarenlange ervaring, haar aanstekelijke enthousiasme en door het met ontwapenende openheid delen van haar eigen ervaringen en verhalen, weet zij al snel een veilige en vertrouwde setting te creëren. Hierdoor wordt op een organische wijze ook de groep gemotiveerd om uit eigen beweging zijn of haar ervaringen uit de sessies delen, waardoor je ook weer van elkaar kan leren. Zij waarborgt hierbij de ruimte voor ieders individuele inbreng en stijl, het onderlinge respect en de communicatiebalans in de groep en reflecteert hier eventueel op, vanuit een Mindfulness-perspectief.   

Raffie doseert op professionele wijze de methode en evalueert op een milde wijze de voortgang.  

Immer positief en optimistisch maakt zij je deelgenoot hoe Mindfulness onze dagdagelijkse beleving op een positieve manier kan beïnvloeden.

Pierre Verwegen | Manager

Ik kende Raffie al, maar vond het toch spannend om echt naar mijn kern te gaan.
Raffie bouwt aan vertrouwen, luistert oprecht, laat je thuis voelen en is heel persoonlijk met veel warmte.
Met haar kennis op vele vlakken helpt ze je duidelijk begrijpen waar je blokkade vandaan komt en hoe je ermee kunt omgaan.

Maartje van de Wetering | Ondernemer

Vanaf het eerste moment was er een hele fijne sfeer in de groep.
Raffie straalt rust en vertrouwen uit, hierdoor kon ik mij volledig openen en mezelf overgeven aan het proces mindfulness en de oefeningen.
Raf, is een hele fijne lerares. Bedankt.

Deelnemer mindfulness januari 2019

Raffie heel erg bedankt voor deze training.
deze training is een verrijking voor mijn leven.

Deelnemer mindfulness 2019

Heel erg bedankt voor deze fijne en warme training.
ik heb er, tot nu toe, veel aan gehad.
Het heeft mij rust en vooral veel geniet momenten gebracht.

Dank je wel.

Deelnemer mindfulness 2019