Life gives you lemons……

Het maakt niet uit wie we zijn, maar ‘live gives you lemons.’ Het leven gooit ervaringen naar ons toe, vaak niet in overeenstemming met de plannen en dromen die we voor onszelf hebben. Hoe je hiermee omgaat bepaald voor een groot gedeelte hoe je in het leven staat.

We kunnen namelijk er niet aan ontsnappen.
Dit is het leven. En het leven lijkt misschien heel maakbaar maar er iets wat veel groter is dan jij en zal zich altijd bemoeien met het verloop van ons leven.

Onze situaties leren te accepteren precies zoals deze zich voordoen is enorm helpend om je leven op een prettige manier te leven.

Wist je dat verzet tegen dat wat is, vaak alleen nog meer ellende over je uitstort?
Niet willen werken met moeilijke emoties of moeilijke situaties, is niet de manier.
We kunnen gewoon stug doorgaan en net alsof doen dat er niets aan de hand is,,, maar dat is niet prettig voor jezelf en voor je omgeving.
Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat alles blokkeert dat het niet meer stroomt en dat heeft een enorme invloed op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Met andere woorden het leven gooit van alles naar je toe. In plaats van je te verzetten, je kop in het zand te steken of te vechten tegen dat wat is, is het veel heilzamer om te leren mee te bewegen met het leven.

Meebewegen met het leven betekent dat je jezelf gaat bevragen.

Wat doet deze gebeurtenis met mij?
Kan ik meebewegen en wat heb ik daarvoor nodig?
Als ik deze realiteit accepteer, hoe kan ik hiermee dan verder?

Werken aan jezelf en werken met dat wat het leven je brengt.
Probeer deze vragen eens op papier te beantwoorden voor jezelf.
Je zult zien door alleen al erover te schrijven er inzichten kunnen ontstaan in patronen.


Acceptatie is geen gemakkelijk proces maar weet dat acceptatie altijd gaat over dit moment.
Dat maakt het makkelijker om je open te stellen voor datgene wat in dit moment lastig voor je is. Wees je bewust dat je denken je graag meeneemt naar het verleden of toekomst, maar met je aandacht in het hier en nu zul je veel minder ruis ervaren. En dat wat het leven naar je toe gooit absoluut aankunnen.

You got this!

Plaats een reactie