Hoe krijg je je brein zover zodat het wonderen verricht.

Toen door begon te krijgen dat we het brein voor ons aan het werk kunnen zetten, ben ik er eens flink mee aan de gang gegaan. De werking van het brein!
Het leverde me zo ontzettend veel inzichten op, waardoor ik al heel snel op een andere manier in het leven ging staan.
Het brein is om aan te sturen niet om bevelen te geven!

Het brein is een wonderlijk mechanisme.
Is  het brein verantwoordelijk voor ons? Of zijn wij verantwoordelijk voor het brein?
Het lijkt vaak dat we aangestuurd worden door ons denken. We gaan mee met onze gedachten, handelen ernaar, krijgen gevoelens die horen bij gedachten……. Maar het is toch echt dat wij verantwoordelijkheid mogen nemen voor ons brein. Zodat we verantwoordelijkheid nemen voor wat we denken.

The mind clings to the negative

The mind ‘ Çlings to the negative.’ Dat is altijd al zo geweest.
‘Wees je bewust van gevaar!’ Het zit zo diep.
Dat is iets wat we hebben overgehouden aan de evolutie waar het grote gevaar was, dat je elk moment opgegeten kon worden door een sabeltandtijger!
Daarom,ht brein waarschuwt graag, just to keeping you safe!

Als jij dus iets wilt gaan doen wat spannend is, zal je brein je helpen om van alles te bedenken waardoor het spannender wordt.
Je voedt als het ware je eigen angst.
Je voelt de angst in je lichaam, je lichaam reageert, zweet, gespannen spieren……
Daarmee creëer je ook angst gedachten, ga je beren op de weg zien, bedenk je allerlei problemen die het geven kan. En je voedt jezelf met woorden als: ’misschien kan ik het niet, is het te moeilijk, moet ik er maar niet aan beginnen….’

Maar stel nou dat we het niet meer meegaan met de negatieve gedachten, maar juist tegen onszelf zeggen dat we deze gevoelens en fysieke reacties nodig hebben om te knallen.
Dat we kunnen zeggen: ’mijn lichaam maakt zich klaar, deze gevoelens en fysieke reacties heb ik nodig om te doen wat ik doen moet!’ Het brein gaat het geloven en gaat voor je werken!.

Het brein is namelijk in staat om alles te geloven wat jij het voorschotelt.
Het denken vormt jouw leven, het denken vormt jouw gedrag, het denken vormt jouw woorden, het denken zorgt voor je gedragingen en beslissingen.

Dus stel je voor, als jij je brein bewust gaat voeden met positieve woorden, wat zou dan jouw handelen zijn? Hoe zou je dan in het leven staan, hoeveel kans hebben je negatieve overtuigingen nog? Het brein gelooft wat jij het aan input geeft. Neem dus de leiding!

Neem de leiding!

Jij bent de baas van jouw brein en niet andersom.
Moet je je eens voorstellen wanneer jij de leiding neemt over jouw brein?
Wat zou er dan allemaal kunnen gaan gebeuren?
Vertel je brein dat alles mogelijk is, dat je gelukkig bent, dat je graag gezond eet,  een ontspannen lichaam hebt,  goed slaapt,  sport, houdt van reizen, houdt van verandering (ook al is dit moeilijk voor je), graag de administratie doet (ook al is dat nu nog niet het geval), alle tijd hebt, zelfs de tijd hebt om eindelijk die reis te gaan maken. Stel je eens voor wat je nog meer zou willen voor jezelf? Alles is mogelijk!

If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it you can become it.

-William Arthur Ward –

Hoe zou het voor jou kunnen gaan werken?
Stel je moet een presentatie geven, een auditie doen, een speech, een sollicitatie of wat dan ook. Je wilt je nachtrust terug, je wilt verlost zijn van die griep, van je pijn in je hoofd etc.  https://www.anna-r.com/praktische-tips-voor-een-kalmere-geest/

Vertel jezelf dat je het geweldig doet!


Zeg tegen jezelf dat je het geweldig doet! Vertel jezelf dat je lichaam gezond en vrij is van pijn. Herhaal dit, stel je voor hoe je je zal voelen als dit behaald is. De spanning die je ervaart voor de presentatie is de spanning die je nodig hebt om te kunnen presteren! Het is bewezen dat wanneer we onszelf positief benaderen dit jouw meer levenskracht geeft, betere laat presenteren en anders in het leven doet staan. Stel je nou voor dat het 20% zal zijn! Dan is het toch al de moeite waard om ervoor te gaan?

Jouw brein wil gestuurd worden! Probeer het. Wees je bewust van de woorden die je gebruikt. Wees je bewust van de keuzes die je maakt. Zet in op verandering. Gebruik aandachtsmeditatie om jezelf bewust te worden van patronen zodat je een andere manier van handelen kan gaan inzetten.

Hiermee heb je dus een geweldige tool.

Hiermee hebben we dus een krachtige tool in handen.
Jij kunt jouw brein sturen. Sterker nog, jouw brein wil gestuurd worden.

Vraag je af wat jij zou willen veranderen? Welke woorden ga je ervoor gebruiken. Vertel ze jezelf op een manier dat het al gebeurt is! Jouw brein gaat er dan mee aan het werk! Ga ermee stoeien! Probeer het uit, schrijf erover. Ga voor die 20% verandering, stel je eens voor wat het je allemaal brengen kan!

Lees ook: https://www.anna-r.com/vier-meditatie-technieken-om-te-mixen-en-te-matchen-zodat-je-je-geest-kunt-gaan-temmen/

Plaats een reactie